Nyhetsbrev desember 2020

2020 har vært et krevende år for alle, og nok enda mer for våre venner i India. I dette nyhetsbrevet vil vi gi deg flere fortellinger om at midt i krisen skjer verdifulle ting.

Kjære Glocal Partnere,

Takk for at dere står med oss i arbeidet for å bringe bedre liv og evig liv. 2020 har vært et krevende år for alle, og nok enda mer for våre venner i India. I dette nyhetsbrevet vil vi gi deg flere fortellinger om at midt i krisen skjer verdifulle ting. Vi har klokskap til å avvente der det er rett, men også mot til å stå på når det er mulighet for det. Jeg vil gi honnør og takk til Gladwin og ledergruppen i India som manøvrerer gjennom krisen, og vi ber om at 2021 vil ta oss tilbake til normale arbeidsvilkår igjen.

Nå i desember er det igjen til for vår årlige julekampanje. Søndag 13.desember vil både Salt og 8 partnermenigheter løfte frem Glocals arbeid og invitere til å gi en gave. Vi anbefaler å følge Glocal på facebook og instagram (glocal__) for å se og høre mer av det som skjer. Vi gleder oss også over at en britisk misjonsorganisasjon har gitt oss lovnader om substansiell støtte i 2021. Troens Bevis, partnermenigheter, enkeltgivere og Salt sitt bidrag tar oss til omlag 2 millioner kroner årlig. Men vi ber om mer kraft til mer arbeid, og da er det fantastisk med slike koblinger!

Takk for at du er med, og velsignet adventstid!

Mvh,

Daniel Matthiesen, daglig leder Glocal

Oppdatering fra Glocal

Gudstjenesteliv

I oktober ble det igjen mulig å samles til mindre gudstjenester flere steder i India. Det har vært svært etterlengtet, spesielt de stedene der zoom-fellesskap ikke har vært mulig. Det er over 300 menighetsfellesskap i Glocals arbeid, og neste nyhetsbrev gleder vi oss til å vise en ny kart-løsning som viser hvor disse er lokalisert, hvem som er pastor der og hvor mange som tilhører hver menighet.

Dåp

Med oppmykning av covid-19 reglene har også arbeiderne kunnet gå ut som før og dele evangeliet. I høst har 316 mennesker kommet til tro og blitt en del fellesskap på ulike steder. I oktober var det fokus på dåp, og over flere søndager var det dåp både i Varanasi og andre mindre steder. Totalt har 92 mennesker latt seg døpe de siste ukene, og i januar er det igjen dåpsgudstjenester.

Bibelskolen

Den ettårige treningen av evangelister og menighetsplantere startet som kjent opp i februar. Det tok ikke mange ukene før året ble annerledes, og årets kull vil forlenge skoleåret sitt for å få all den utrustningen de trenger. Etter en pause i sommer startet undervisningen opp igjen i september. Både Gladwin, rektor Thomas og pastor Paras er mye tilstede for undervisning denne høsten, og på nyåret er det tid for en praksisperiode. De 30 elevene er motiverte og klare for det som ligger foran, og på senvåren vil de sendes ut i aktiv tjeneste.

Vest Bengal

For 2 år siden startet vi et pionerarbeid i Darjeeling-området, i delstaten West Bengal. Det er omlag 18 timer kjøring fra Varanasi der vi har størsteparten av vårt arbeid, men da bibelskole-studenten Suman Pakhrin (også kalt James) ville starte et nytt arbeid der bestemte vi oss for å støtte det. Han leder et team på X evangelister, og i en fersk rapport fikk vi høre at 11 menighetsfellesskap er blitt plantet og 127 mennesker er kommet til tro. Det har vært krevende omstendigheter rundt dette nybrottsarbeidet, men vi tror det beste ligger foran!

Historie

Priyanka kommer fra landsbyen Pega. Hun var kristen fra oppveksten av, men ble inngift i en hindu-familie og måtte delta i det religiøse livet til svigerfamilien. Hun ønsket gjerne å bringe den nye familien nærmere Jesus, men isteden opplevde hun selv å falle litt og litt bort fra troen. Hun ble nektet å be, men opplevde likevel Guds trøst og kjærlighet. I skjul fortsatte hun å be fra tid til annen, og så kom korona-krisen. I sommer ble hennes svigerfar syk, og det var ikke noe sykehus eller lege tilgjengelig for dem. Han var sengeliggende, og sykdomsbildet ble verre fra dag til dag. Priyanka opplevde å få tro for at Jesus kunne helbrede hennes svigerfar, og tok mot til seg for å snakke med han om det. Han aksepterte hennes tilbud om forbønn, og allerede samme dag ble han vesentlig bedre. Familien var i sjokk, og da Priyanka foreslo at de skulle invitere en pastor hjem til seg sa de ja til det.

En av Glocals medarbeidere, Ram Maraiya, var den som ble kontaktet. Han kom hjem til Priyanka og familien, samtalte med dem og delte evangeliet. I dag er hele denne familien troende og i deres hjem er det en husmenighet med 20 tilhørige. I 2021 skal de gå dåpens vei, alt fordi vår Gud er trofast og aldri slipper taket!

Bønne-emner

Vær med å be om:

  • Beskyttelse fra smitte og fare i en kaotisk situasjon
  • Fremgang for evangeliet der det er mulighet til å nå ut
  • Nye kontakter og muligheter til økt satsning i 2021